thisdarkqualm.com - Wouldnt It Be Nice

Notable posts

Mus

Jag har mus i huset. Jag har försökt allt för att få reda på vad det kan ha varit för något som har bitit igenom min soffa och sedan bosatt sig där inne. Och nu har jag fått svaret. Möss. Jag vet att jag började med att skriva en mus, men det känns som en stor risk att det finns fler än en efter det jag hörde en expert säga hur mycket dom förökar sig under kort tid. Men snart ska det vara fixat. Jag är ingen person som dödar möss i första taget. Nej utan jag ska försöka med ...

Finns ju allt lite olika

Nu har man kollat som en galning efter lite olika shoppingresor med buss. Hade ju varit jätte kul kanske om man kanske skulle kunna hänga på något sådant och köppa lite nytt och snyggt inför sommaren. Det finns ju lite grejer som man skulle behöva köpa samt kunna fynda lite. Det är ju så sjukt mycket billigare att kunna åka till en stor marknad eller kanske till och med utomlands med buss och få shoppa på sig som en galning så här får man väl se vad man skulle kunna gräva fram för något. Det finns ju lite olika.

Åk till studenten

i skolan håller vi på och diskutera studentbalen. Vi är några stycken som hade tänkt att gå tillsammans. Men sen måste vi ta oss dit på något sätt. En föreslog att vi delar på hyran till en limousine från Stockholm. Det hade varigt riktigt festligt att hoppa ut ur limousinen till balen. Riktigt coolt hade det varit. Frågan är bara om det finns någon ledig. Det är säkert fler som har samma idé som vi. Men men, det låter sig säkert på något sätt. Hoppas det finns en ledig i en snygg färg också, så kommer det se riktigt lyxigt ...

Gymnasiekompetens?

Har du gymnasiekompetens eller fattas det för dig? Man kan undra vad som behövs för att få ett jobb i den här världen och i denna tid av kris. Man kan göra det enkelt för sig genom att studera en vuxenutbildning och på det sättet få den kompetensen man kanske inte fick under gymnasietiden. Man kan också plugga personligen hemma helt privat eller om man så vill göra det på distans. Det är ganska smidigt hur man än väljer att göra det då det finns alternativ för alla typer av personer.

Börja tidigt

Det gäller att vara ute i god tid för att man ska få det så man vill ha det. Jag tänker på att valla slalomskidor. Ja även om det är sommar just nu så är det inte för tidigt att börja tänka på det. För hur det än är så är det viktigt med bra valla även på slalomskidor. Man kanske tänker att det är främst på långfärd skidor som det är mest viktigt. Men det är faktist även väldigt viktigt när det gäller slalom skidorna med. Så om man vi ha bra glid då ska man valla.

Nog spanar han alltid

Min käre bror anser att han utför trendspaning när vi är ute.Man kan säga att han gör det på sätt och vis. För han kollar väldigt mycket på vad folk har på sig och han är sedan enväldig domare om huruvida de passar i det som de har på sig eller inte. Igår åt vi lunch ute tillsammans och eftersom han är singel och det är försomamr kan man väl säga att hans trendspaning intensifieras väldigt. Det var inte många som passerade utan att han kommenterade deras utseende och klädsel den saken är klar. 

Till biblioteket

Jag tror jag ska ta med barnen till biblioteket om det ska fprtsätta att vara ett sådant ruttet väder som det är nu. Vi har ju en övernitisk bibliotikarie som verkligen satsar stenhårt på att hjälpa alla barn till att älska böcker. Så om hon är där kommer hon inte ge sig förän alla barn har fått en bok med sig hem som kan fånga deras intresse. Jag skulla vilja försöka få  min tolvåriga tjej att läsa Ann på grönkulla böckerna med för de är underbara och jag tror att hon nu kommit i rätt ålder för dem. 

Ett sista farväl

Jag kommer snart att gå på en begravning i Stockholm. Det är nämligen min mormor som har somnat in i döden. Det känns så otroligt konstigt att en person ena stunden är där och i nästa så är han eller hon borta. Men det är så livet fungerar faktiskt. Ena stunden är vi där och i nästa så kan vi vara borta. Det är sorgligt men sant. Men vi kan ju ta ett sista farväl genom att hålla en begravning där man verkligen säger farväl till personen. Så det är väldigt viktigt. 

Komvux med polaren

Jag och en polare pluggar tillsammans på komvux i Uddevalla. Det är en riktigt härlig skola med bra lärare. Lärarna där vet verkligen hur man ska lära ut på ett bra sätt. Men hur som helst så var det så att varken jag eller min polare hade gått en gymnasieutbildning tidigare. Vi hoppade båda av och började jobba på en gång. Men förr eller senare så var man ju tvungen att byta jobb. Men då visade det sig att man måste ha en gymnasieutbildning. Så det var bara att sätta sig och plugga igen då.

Post till Norrland

Jag hade tänkt att skicka lite saker till min bror som bor uppe i Norrland. Jag hade tänkt ge honom lite saker till sin son Vincent som nyss har fyllt 2 år. Så jag tänkte ge honom lite leksaker an kan leka med. Så jag hade tänkt att köpa lite postpåsar som jag kan skicka sakerna i. Jag köper på mig ett par stycken sådana påsar. Man vet ju aldrig när man kan behöva posta något igen. Då är det ju lika bra att man köper nu så slipper man göra det senare.